Exemple din activitatea functionarilor

Dupa ce tiganii au incetat presiunile directe (prin amenintare cu moartea si hartuirea noastra zilnica timp de doua luni) au inceput sa vina amenzile de la Primaria Municipiului Timisoara.

Dat fiind ca acest spatiu, in care m-am mutat cu sala de sport pe care o administrez, este nou, am depus la Primaria Municipiului Timisoara in data de 11.09.2007 dosarul cu actele firmei in vederea obtinerii autorizatiei de functionare pentru aceasta noua locatie:Dosarul includea si un raport de expertiza tehnica din februarie 2000, data de la care nu s-au mai adus modificari spatiului expertizat. Oricine poate verifica acest lucru printr-o simpla vizita la adresa str. Traian Grozavescu nr.4 din Timisoara, fiind liber sa compare starea actuala a imobilului cu datele din raport.

     


In 19.09.2007, spre surpriza mea, ca raspuns la solicitare primesc nu autorizatia de functionare ci o amenda de 1.000 RON pentru "schimbarea destinatiei spatiului fara autorizatie de construire":Pana in data de 23.08.2007 mai primisem deja o amenda de la Primarie in valoare de 400 RON cu suspendarea activitatii pentru lipsa acordului de functionare:

  


Acest fapt a fost de ajutor vecinilor nostri ostili de la ap.2 care au initiat demersuri legale pentru scoaterea firmei din imobil si incetarea relatiei mele contractuale cu proprietarul de la ap.1. In data de 25.09.2007 acestia primesc de la Primarie urmatoarea adeverinta:De ce sa ma dea afara? Activitatea din sala de sport nu ii afecteaza in niciun fel, atata timp cat firma este la demisol iar ei locuiesc la et.I, intre noi (la parter inalt) fiind proprietarul de la care am inchiriat spatiul.

Raspunsul este urmatorul: am refuzat banii pe care mi i-au oferit drept mita pentru a parasi imobilul si a-l lasa pe batranul de la ap.1 prada sigura in fata presiunilor lor de a cumpara ieftin toata cladirea.