"Tiganii sunt pe mana cu anumiti oameni din Primarie"

TITLU ARTICOL:
"Tiganii sunt pe mana cu anumiti oameni din Primaria Timisoara"
sustine Voiasciuc Vladimir


DATA APARITIEI:
24 Septembrie 2007

AUTOR: O. Marascu

SURSA:  Ziua de Vest 
O cladire de pe strada Traian Grozavescu din Timisoara a devenit un motiv de dispute nebanuite intre doua familii de proprietari care locuiesc aici. O familie de tigani cu multi puradei si spate puternic a impus legea intr-o cladire in care peste 66% din spatiu apartine unui fost cercetator din Timisoara, Ion Diaconu. Omul este presat de ceva timp de familia de romi mutata la etajul superior sa vanada tot si sa se duca unde vede cu ochii. La un pret de toata jena. Pentru ca batranul a refuzat trocul, romii au pornit o adevarata intifada si nu mai au nici o limita. Diaconu a inchiriat parterul cladirii unui proprietar de la o firma de fitness si culturism. De atunci, nimeni nu mai are liniste. Incredibil este ca, desi aproape toate autoritatile in masura sa intervina cunosc cazul, nimeni nu pare dispus sa inceapa lupta legala cu tiganii.

Mai tari ca legea

Noul chirias din imobilul de pe Traian Grozavescu, antrenorul de culturism Voiasciuc Vladimir, sustine ca romii care l-au adus la sapa de lemn "sunt pe mana cu anumiti oameni din Primaria Timisoara". Voiasciuc a fost amendat recent cu 1000 Lei. Motivul este acela ca ar fi schimbat destinatia unei portiuni a cladirii si a construit intr-o cladire istorica. In plus, el mai are un risc : sala de fitness si culturism, deschisa de doar cateva luni sa fie inchisa. Tot de catre Inspectorii Primariei, care au primit o reclamatie de la familia de tigani aflatat deasupra. "Sunt ferm convins ca tiganii nu sunt straini de amenda luata de mine si nici de posibilitatea absurda ca sala sa fie inchisa. Cand am fost chemat la Primarie, pentru a clarifica problemele, tiganii se aflau deja acolo. Nu am cum sa dau nume, dar cu totii mi-au spus ca nimeni nu v-a interveni in defavoarea lor. Au prea multi bani si asta e tot ce conteaza", sustine Voiasciuc.

Nu mai stiu pe cine sa amendeze si de ce

Voiasciuc a primit chiar doua amenzi din partea Primariei Timisoara. Ambele, sustine el, abuzive si la cererea expresa a tiganilor, pe care ii are, vrand nevrand, ca vecini. Promite sa nu renunte, insa in plus, Voiasciuc va chema Primaria Timisoara in sala de judecata, contestand ambele amenzi. "Nu pot sa cred ca in mijlocul Timisoarei se poate intampla asa ceva. Suport, zilnic, injuriile tiganilor, mi-au alungat toti clientii, mi-au facut o mizerie de nedescris si m-au amenintat cu moartea. Cu toate acestea, tot eu sunt cel amendat, desi nu am construit absolut nimic si, nu deranjez pe nimeni. Nu mai stiu pe cine sa amendeze si de ce. Eu sunt doar un biet chirias si proprietarul nu a vut nimic de zis. Ambele amenzi sunt ilegale, le voi contesta si oricat vor incerca sa ma faca sa plec, nu renunt. Chiar daca inchid sala, de aici nu plec", spune chiriasul Voiasciuc, un alt om ajuns la limita puterii.