Amendat aiurea

TITLU ARTICOL:
Amendat aiurea

DATA APARITIEI:
27 Septembrie 2007

AUTOR: Malin Bot

SURSA:  Evenimentul Zilei 
Administratia Ciuhandu este acuzata ca executa ordinele bastanului Ferdinand,
amendandu-i pe cei care indraznesc sa vorbeasca despre ilegalitati.


Timisoreanul Vladimir Voiasciuc, care a reclamat ca bastanul Ferdinand terorizeaza un batran pentru a-l convinge sa-si vanda casa, a fost amendat de Primaria Timisoara. In acest timp administratia Ciuhandu trateaza cu indulgenta maxima alt bastan, Ionel Stancu, omitand sa sesizeze Politia cand acesta a inceput lucrari in zona de protectie a monumentelor, fapta considerata infractiune.

"Mana in mana cu Primaria"

Administratia Ciuhandu a inceput sa dea amenzi dupa ce Ion Gribowski, alias "Ferdinand", a amenintat, in plina strada, ca merge la Primarie si vor urma controale. Bastanul s-a enervat cand Voiasciuc a povestit presei ce se intampla cu Ion Diaconu, un batran de 78 de ani, terorizat de romi pentru a-si vinde casa. Diaconu detine demisolul si parterul unei vile de pe strada Grozavescu, unde la etajul intai a instalat Ferdinand o familie din clan.
"Dupa ce s-a scris in ziar ce mizerii fac tiganii, Politia a inceput ancheta. Tiganii au disparut. M-au lasat tiganii, dar m-a luat primaria in primire, la cererea lor", declara Voiasciuc. Acestuia i-a inchiriat Diaconu demisolul pentru sala de fitness, sperand ca va fi protejat de clanul tiganesc. "Am fost la primar si l-am intrebat cum e posibil sa nu faca nimic Primaria la reclamatiile noastre si cand reclama Ferdinand sa dea imediat amenzi. Nu a raspuns nimic. Dupa audienta au mai dat o amenda", povesteste Diaconu.

Legi ciudate, fapte inexistente

"Eu ma duc iar la Primarie sa vina sa-ti dea amenda", a amenintat "Ferdinand". Prima amenda a fost aplicata in ziua in care "Ferdinand" a amenintat ca asta se va intampla. Justificarea este ca sala de fitness nu are acord de functionare emis de Primarie. In procesul-verbal se arata ca se aplica o amenda de 400 de lei in baza "Legii 656/2002".
Legea in cauza se refera, insa, la spalarea banilor. A doua amenda a fost aplicata in 19 septembrie. Justificarea: "s-a schimbat destinatia spatiului de la subsol, din locuinta in sediu firma culturism, fara autorizatie de constructie". "Eu am intins o mocheta si am montat biciclete medicinale. Pentru asta trebuia sa am autorizatie de constructie? Mi-a ajuns ce fac mafiotii din Primarie, care sunt mana in mana cu tiganii, si ii dau in judecata", spune Voiasciuc.

Pozitie - Primaria recunoaste amenzile

Purtatorul de cuvant al Primariei, Flavius Boncea, a recunoscut ca municipalitatea i-a aplicat doua amenzi lui Vladimir Voiasciuc. "S-a formulat o reclamatie, care a fost verificata. Trebuia sa primeasca amenda si de la Urbanism pentru ca a schimbat destinatia spatiului fara aprobare", a declarat Boncea. Arhitectul-sef al orasului, Sorin Ciurariu, nu a putut sa-si faca timp sa explice situatia.

Diferenta

Muma pentru bastanul Stancu Langa imobilul in care Voiasciuc are sala de fitness e santier. Bastanul Ionel Stancu demoleaza o vila fara a avea autorizatiile necesare. Legislatia stipuleaza ca aceasta fapta este infractiune. Inspectorul de zona de la Primaria Timisoara nu a sesizat insa Politia pentru a demara ancheta penala. S-a rezumat doar sa aplice o amenda si sa-i ofere sase luni bastanului Stancu pentru a "intra in legalitate".